• Tom and Doll’s Byron Bay
  • Tom and Doll’s Byron Bay
  • Tom and Doll’s Byron Bay
  • Tom and Doll’s Byron Bay
  • Tom and Doll’s Byron Bay
  • Tom and Doll’s Byron Bay
  • Tom and Doll’s Byron Bay
  • Tom and Doll’s Byron Bay
  • Tom and Doll’s Byron Bay
  • Tom and Doll’s Byron Bay
  • Tom and Doll’s Byron Bay
  • Tom and Doll’s Byron Bay
  • Tom and Doll’s Byron Bay
  • Tom and Doll’s Byron Bay
  • Tom and Doll’s Byron Bay
  • Tom and Doll’s Byron Bay

Tom and Doll’s Byron Bay

Tom and Doll’s house is located in the ‘old town’ of Byron Bay, a heritage conservation area. The project restored the original cottage in keeping with the character of the area and added a new pavilion at the rear to increase accommodation.

The external weatherboard cladding and verandahs on the outside of the house were reinstated and the textural timber wall boards and ornate tin ceilings of the interior were retained and repaired.

A new pavilion was added to the rear of the cottage linking the house to the large rear garden. The pavilion, set back from the street frontage to give prominence to the original cottage, provides a sitting room, master bedroom suite and outdoor living area.

The pavilion draws upon the ‘timber and tin’ materials palette of the existing house whilst using contemporary language to differentiate new from old.

Assistant: David Plumb
Cost planning: QS Plus
Structural: Westera Partners
Builder: Priestley Building
Photography: David Taylor and Property Shot Photography